Все аптеки Украины

Зафакол IQ таблетки, №30 Лікарський препарат

  • Інструкція
  • Про препарат
  • Ціни
  • Карта
Зафакол IQ

Зафакол IQ інструкція із застосування

Склад

Склад: наповнювач (мікрокристалічна целюлоза), бутират кальцію (джерело масляної кислоти), наповнювач (гідроксипропилметилцелюлоза висо­кої щільності), інулін (фруктоолігосахарид), антис­пі­каючий агент (магнію стеарат), плівкоутворювач (Aquapolish FWhite 110, 12E, що містить: кальцію карбонат, сорбітол, тальк, натрію альгінат, натрію карбоксиметилцелюлоза, гліцерол), холекальциферол (вітамін D3), Lactobacillus helveticus LH060-LMG-P31392, Bifidobacterium longum Synbalance BI072 – DSM 26197, стабілізатор (полівінілпіролідон), барвник (патентований синій). Без ГМО.

Рекомендована щоденна порція містить:1 таблетка2 таблетки
Масляна кислота250 mg (мг)500 mg (мг)
Інулін100 mg (мг)200 mg (мг)
Lactobacillus helveticus3,0 × 109 CFU (КУО)6,0 × 109 CFU (КУО)
Bifidobacterium longum3,18 × 108 CFU (КУО)6,36 × 108 CFU (КУО)
Вітамін D3600 IU (МО),що відповідає 15,0 µg (мкг)1200 IU (МО), що відповідає 30,0 µg (мкг)

Характеристика

згідно загальнодоступним літературним джерелам, компоненти, що входять до складу Зафакол IQ, мають наступні властивості:
Масляна кислота належить до жирних кислот з коротким ланцюгом, яка утворюється в товстому кишечнику в процесі ферментації клітковини мікробіотою та виконує наступні функції:
• покращує захисний бар’єр слизової оболонки кишечника та попереджує проникнення патогенних мікроорганізмів та токсинів з просвіту кишечника в кровоносне русло, що може зменшити ризик розвитку деяких аутоімунних, алергічних, запальних, неврологічних та метаболічних станів;
• стимулює синтез муцину (особливого захисного шару стінки кишечника);
• покращує стан та функціонування нормальної мікробіоти кишечника за рахунок стимуляції продукції антимікробних речовин та регуляції рН кишкового вмісту;
• забезпечує клітини організму енергію (в тому числі епітеліоцити слизової оболонки кишечника та клітини мозку), відновлює їх мембрани;
• посилює зв’язки між клітинами слизової оболонки за рахунок збільшення експресії білків щільних контактів (клаудин, окклюдін, зонулін);
• регулює нормальний розвиток клітин слизової оболонки кишечника;
• регулює баланс запальної реакції;
• проявляє антиоксидантну дію;
• регулює моторику кишечника;
• регулює процеси всмоктування та виділення води та електролітів у кишечнику;
• знижує підвищену чутливість кишечника до зовнішніх подразників та зменшує неприємні відчуття в кишечнику.
Інулін — фруктоолігосахарид (складний вуглевод рослинного походження), який відноситься до групи пребіотиків та під дією нормальної мікробіоти кишечника ферментується з утворенням ендогенної масляної кислоти. Має наступні властивості:
• сприяє відновленню нормальної мікробіоти кишечника та пригніченню патогенних мікроорганізмів;
• регулює моторику кишечника;
• сприяє засвоєнню вітамінів та мікроелементів (кальцію, магнію та інших);
• покращує вуглеводний та жировий обмін речовин в організмі (зниження глюкози, тригліцеридів та холестерину);
• покращує детоксикаційну, секреторну, екскреторну та імунну функції ШКТ.
Lactobacillus та Bifidobacterium є складовими нормальної мікробіоти кишечника та сприяють:
• підтриманню та нормалізації мікробіоти кишечника та захисту від кишечних інфекцій за рахунок високого ступеня прикріплення до слизової оболонки кишечника, пригнічувальної активності по відношенню до патогенної та умовно-патогенної флори, продукції органічних кислот (молочної та оцтової) та зниженню рівня рН у кишечнику;
• зменшенню проникності слизової оболонки кишечника для патогенів, токсинів та алергенів;
• збільшенню швидкості регенерації слизової оболонки;
• покращенню травлення та всмоктування поживних речовин, вітамінів та мінералів;
• синтезу вітамінів групи В, вітаміну К, фолієвої та нікотинової кислот;
• засвоєнню кальцію та вітаміну D3;
• нормалізації кишкової перистальтики.
Lactobacillus Helveticus та Bifidobacterium Longum сприяють зменшенню відчуття тривоги, проявів стресу та депресії за рахунок анксіолітичної дії.
Вітамін D3 (холекальциферол) є жиророзчинним вітаміном, який виконує наступні функції:
• підтримує необхідні рівні кальцію та фосфору в крові для формування кісток та збереження їх будови;
• регулює м’язовий тонус;
• сприяє збереженню та відновленню захисного бар’єру слизової оболонки кишечника за рахунок зміцнення щільних міжклітинних контактів та покращенню стану нормальної кишкової мікробіоти (стимулює продукцію антимікробних речовин);
• регулює нормальний розвиток клітин слизової оболонки кишечника;
• бере участь у регуляції імунної активності організму;
• регулює баланс запальної реакції;
• проявляє антиоксидантну дію.
Враховуючи вищезазначені властивості компонентів та спеціальну технологію запрограмованого вивільнення у кишечнику, Зафакол IQ може бути рекомендований як додатковий засіб при:
• функціональних порушеннях роботи кишечника, диспептичних явищах, порушенні регуляції випорожнень, розладах роботи ШКТ;
• запальних явищах в слизовій оболонці кишечника;
• станах, які асоціюються з підвищеною проникністю кишечника (запальних, інфекційних, неврологічних, дерматологічних, алергічних, аутоімунних, метаболічних та функціональних);
• необхідності нормалізації мікробіоти кишечника в результаті: прийому антибіотиків, різних соматичних та інфекційних захворювань, вікових змін, фізичних навантажень, впливу негативних екологічних, кліматичних, стресових та соціальних факторів.

Рекомендації з вживання

дієтична добавка до раціону харчування — додаткове джерело масляної кислоти, вітаміну D3, інуліну, лакто- та біфідобактерій. Завдяки комплексній дії складових Зафакол IQ сприяє: нормальному функціонуванню клітин слизової оболонки товстого кишечника, усуненню дискомфорту в області кишечника, регуляції випорожнень, підтримці нормального балансу та оптимізації якісного складу кишкової мікрофлори, покращенню якості життя та психо-емоційного стану людини.
Спосіб споживання та рекомендована кількість для щоденного споживання: дітям з 12 років по 1 таблетці на добу, дорослим по 1-2 таблетки на добу.
Вживати внутрішньо, після їжі, не розжовуючи, запиваючи питною водою. Таблетку не можна розламувати.
Рекомендована тривалість вживання — 30 днів. Подальше споживання визначається лікарем індивідуально.
Не перевищувати рекомендовану порцію для щоденного споживання.
Перед споживанням необхідно проконсультуватися з лікарем!
Застереження щодо використання: індивідуальна чутливість до компонентів, що входять до складу продукту, діти до 12 років, вагітні, жінки у період лактації. Цей продукт не призначений для діагностики та лікування будь-яких хвороб, не повинен використовуватися як заміна повноцінного раціону харчування.

Умови зберігання

зберігати в оригінальній упаковці, у сухому, віддаленому від світла та тепла, недоступному для дітей місці за температури 15–25 °С.